);

Inilah AKHLAK baru Tun beza dari dulu….semoga Tun diberi kesihatan yang baik dan umur yang panjang

AKHLAK baru Tun beza dari dulu…

Tadi bukak berita TV3 Tun kata Tun tak setuju polis tangkap budak yg hina tun, tun kata “biarlah mereka mengkritik, saya tak mau guna kuasa saya buat pada mereka macam tu, sesiapa pun boleh mengkritik saya, akhbar harakah atau akhbar bebas apa pun mereka ada hak, dan saya tak mau halang media utk menahan apa2 luahan dari pelbagai pati punya kritikkan terhadap saya”

Ini sunnah Macam Rasulullah, org balas dgn kekasaran nabi balas dgn kelembutan ahklak yg baik. Musuh yg kasar pun akan menjadi lembut, org yg membenci akan menjadi sayang..
.
.
Ya TUN Biar nanti kebenaran dan rakyat yg menilai, Allah kan ada, Allah angkat tun lg sekali utk memimpin bersebab, Allah nk kifarah dosa tun yg lalu, Allah bg peluang tun sampai umur ni pun masih sempat memperbetulkan silap, bagi memulihkan Malaysia. Ini adalah perjuangan yg suci bagi org yg mahu memimpin dgn telus.
.
.
Saya anak muda menyokong apa yg baik dr PH saya setuju, saya juga tahu salah silap yg tun lakukan dahulu. Namun KITA MELIHAT perubahan tun sekarang amat beza dari yg dulu. Saya juga mengikuti berita2 dan the way akhlak tun handle keadaan dan sesuatu isu, merendah diri, dan mahu terima teguran.

TAK semestinya org itu dia baik, TAPI OLEH KERANA dia dalam parti BN atau PH atau PAS, kita tak mahu membenarkan kebaikkan yg dia buat.

Mana2 sahaja yg baik kita harus kita TEGAK dan benarkan, mana kala yg BURUK, hatta dia org BN ka PH ka PAS ka maka HARAM kita benarkan.

Tak semestinya kita duk puji individu PH kita org PH, ohh kalau kita puji kebaikan kebenaran yg org kafir buat mean kita org KAFIR? 😅

Ini Mentality segelintir melayu.
.
.
Kebenaran ttp kebenaran, hatta seorg pelacur yg dtg tegur kita mkn tak bismillah pun kita wajib menerima teguran kebaikkan dan benarkan kebenaran dia.
.
.
Nabi Juga pernah puji suatu kebaikkan yg di lakukan oleh kafir. Nabi siap bagi makan pd kafir tu hari2, baik benar nabi terhadap si kafir tua. So kita nk judge nabi org kafir di sebalik nama islam? Fikirkan saudara ku, jgn sempit kan dada mu dengan ilmu yg sedemikian.
Allah3.. Moga tun di beri kesihatan yg baik, dan Allah ampun semua dosa tun sebelum pergi… Aminnn ❤️

Sumber. Dipetik daripada fb saudara mohammed mohammed ramzie
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=614678418866117&id=100009718925556

Add Comment