);

CARA ELAKKAN BABY SAKIT KUNING KETIKA LAHIR SEJAK DALAM KANDUNGAN.

CARA ELAKKAN BABY SAKIT KUNING KETIKA LAHIR SEJAK DALAM KANDUNGAN.

Ibu2 kena amalkan ini:

Petua #1: Amalkan minum susu kambing 2 kali sehari selepas sarapan dan sebelum tidur. Boleh ambil Miracle 8 Nutrigoat, saya suka yang ni, tak hamis dan manis rasanya sebab ada mix 8 makanan sunnah. 🙂

Petua #2 : Amalkan memakan buah kurma semasa sarapan pagi. Kalau ada kurma Ajwah lagi bagus.. 😉

Petua #3: Amalkan sesudu madu setiap pagi beserta selawat kepada Nabi Muhammad sollallahu ‘alaihi wasallam. Pastikan ambil madu yang asli ya..

Petua #4 : Makan buah delima atau minum pati delima sekurangnya 500ml sehari. Masa mengandungkan ‘Ayyash, saya memang gemar makan buah delima dan amalkan pati delima Gulsan tu.

Petua #5 : Bila hampir nak bersalin, amalkan minum air kelapa setiap hari. Di samping membersihkan kulit anak dan elak kulit kepala berkerak, air kelapa bagus untuk elak jaundis.

Petua #6 : Amalkan minum satu sudu kecil minyak kelapa dara. Amalan ini juga adalah sebagai selusuh untuk ibu mudah bersalin.

***Saya sendiri lebih suka kapsul minyak kelapa dara. Senang nak telan,hehe..

Petua #7 :Amalkan pengambilan Alfalfa di hujung kehamilan juga membantu mencegah bayi terkena jaundis selepas lahir.

Petua #8 : Minta Suami menggosok lembut perut isteri yang sedang hamil sambil berselawat sebanyak mungkin.

Mudah je semua petua ni, yang penting si ibu kena rajin dan perlu beri extra attention untuk diri sendiri demi kesihatan janin yang dikandung.

Pendidikan awal anak-anak bermula dari dalam kandungan tau!

Selamat mengamalkannya dan semoga anak kita semua membesar dengan sihat dan soleh solehah insyaAllah

 

Add Comment