);

Lelaki yang bakal ke Neraka?

lelaki yang bakal ke neraka?

SEORANG AYAH

Apabila seorang yang bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya di DUNIA. Dia tidak memberikan segala keperluan AGAMA seperti mengajar SOLAT MENGAJI dan sebagainya. dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup AURAT. tidak cukup dengan hanya memberikan kemewahan dunia sahaja makan dia akan ditarik oleh anaknya ke NERAKA !!

Seorang Suami.

Apabiila seorang SUAMI tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya, Bebas bergaul di pejabat, memperhiaskan dirinya bukan untuk suaminya tapi untuk pandangan LELAKI yang bukan MAHRAM, apabila SUAMI berdiam diri walaupun dia seorang ALIM (solat tak tingal) maka dia akan ditarik oleh isterinya ke NERAKA

SEORANG ABANG.

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga MARUAH WANITA jatuh kepada ABANG-ABANGnya pula.  Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiarkan melencong dari AJARAN ISLAM, tunggulah tarikan diri adiknya pada hari AKHIRAT kelak !

ANAK LELAKI

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang IBU perihal kelakuan yang HARAM dari ISLAM, maka itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di AKHIRAT kelak. nantikan tarikan dari ibunya.

 

 

 

 

Add Comment